Yaşamınızı kolaylaştıran tavsiyeler burada...

ÇOCUĞUNUZA SAĞLIKLI YİYECEKLER YEDİREBİLMEK İÇİN TAVSİYELER

0

Anneler, çocukları için her şeyin en iyisini ve dolayısıyla en sağlıklısını isterler. Giydikleri kıyafetlerden oynadıkları oyuncaklara kadar, organik veya zararsız maddelerden üretilmiş olanlarını bulabilmek için uzun araştırmalar yaparlar. Ancak, onlar için en önemli konuların başında, çocuklarının sağlıklı yiyecekler yemeleri geliyor. Çünkü sağlıklı yaşam, sağlıklı yiyecekler tüketmekten geçer. Çocuk gelişiminde de sağlıklı yiyecekler tüketmek, hepinizin de bildiği gibi, büyük önem taşıyor.

Buna karşılık çocuklar, her zaman bu sağlıklı yiyecekleri yemek için gönüllü olmayabiliyor. Böyle durumlarda, anneler farklı yöntemler deneyerek, çocuğunun sağlıklı beslenmesini sağlamaya çalışıyorlar. Ancak her zaman, hazırladıkları sağlıklı besinleri çocuklarına yedirmeyi başaramayabiliyorlar. Eğer siz de bu annelerden biriyseniz, çocuklara istemedikleri yiyecekleri yedirmenin ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Bununla beraber, elbette çocuklarınıza vitamin ve mineraller açısından zengin bu yiyecekleri yedirmenin keyifli yöntemleri de var. Bu yöntemleri merak ediyorsanız, gelin çocuklarınıza sağlıklı yiyecekler yedirmenin püf noktalarını birlikte keşfedelim…

Mutluluğun başı kahvaltı
Usta şair Cemal Süreya’nın da dediği gibi, “Kahvaltının, mutlulukla bir ilgisi olmalı.” Çünkü kahvaltı yapan insanlar, güne daha dinamik ve keyifli başlarlar. Çocuk gelişimi açısından olduğu kadar, kahvaltı çocuğunuzun mutluluğu için de çok önemli. Güne daha olumlu ve keyifli başlaması, gün içerisinde öğrenmesini, fark etmesini ve ezber yeteneğini de destekler.

Bu nedenle çocuğunuz sağlıklı besinler almaya kahvaltıda başlamalı. Kahvaltıyı cazip hale getirmek için de en geniş ve çeşitli sofrayı hazırlamanızda fayda var. Renk renk taze sebzelerden, yumurta ve farklı peynirlerden oluşan bir sofra hazırlayarak, birlikte güne keyifle ve sağlıklı bir şekilde başlayabilirsiniz.

Örnek annelerle daha sağlıklı bir hayat
Evde pişen yemekler ve hazırlanan sofralar, çocuklarda yeme alışkanlığının temelini oluşturur. Eğer, siz de evde sağlıklı besinler tüketiyor, sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorsanız, yavaş yavaş çocuğunuz da bu sisteme ayak uydurarak, bu beslenme stilini bir rutin haline getirebilir.

Bu nedenle, haftanın hangi günlerini et ve balığa, hangi günlerini sebze ve diğer besinlere ayırdığınız konusunda bir düzen oturtmanız, çocuğunuzun sağlıklı beslenmeyi bir alışkanlığa dönüştürmesinde etkili olacak.

Yemekte kurallara son
Herkes için olduğu gibi çocuğunuz için de yemek yemek, bir gereklilik değil keyif halini almalı. Bu nedenle, yemekle ilgili kurallar, çocuğun yemek yemeyi görev gibi algılamasına neden olabilir. Ve görevler, insanlara sempatik gelmez.

Aynı şekilde, ödül veya ceza olarak verilen yiyecekler de aynı şekilde zaman içerisinde çocukları yemekle mücadele etmeye zorlar. Yememek için direnmeye ya da yemek seçmeye yönlendirebilir. Sonuç olarak, yemek yemeyi bir keyif haline getirebilmek için, yemekle ilgili kuralları ortadan kaldırmanız çok olumlu bir adım olacak.

Yemeğin en keyifli hali
Ailecek sofrada olmak, elbette çok keyifli bir alışkanlık. Yemeklerin birlikte yenmesi, bu arada gün içerisinde yapılan işlerin, oynanan oyunların paylaşılması, sosyal açıdan da çok keyifli. Ancak, sağlıklı yiyecekleri yemeyi reddeden çocuklar, bu keyifli sofraya rağmen fikirlerini değiştirmeyebilirler.

Böyle durumlarda, yemek hazırlarken çocuğunuzun size yardım etmesini ve yemeği birlikte pişirmeyi teklif edebilirsiniz. Dolayısıyla, birlikte yaptığınız yemeği yemek, çocuğunuz açısından keyifli olacak.

Siz de çocuğunuz için daha sağlıklı bir gelecek hazırlamak ve bağışıklığını güçlendirmek için, sağlıklı yiyecekler yemeyi, keyifli, hatta eğlenceli ve kolay hale getirebilirsiniz. Ancak, unutmayın ki sağlıklı yaşam, çocuklar mutlu olduğu sürece mümkün.

Paylaş.

Yorum Yazın