Yaşamınızı kolaylaştıran tavsiyeler burada...

ÇOCUK BÜYÜTÜRKEN OKUNACAK KİTAPLAR

0

Meleklerimizden Gökçe ve Çınar’ın biricik annesi ve annelik deneyimlerini en tatlı dille anlatan Müge Demirözü’nün Tavsiye Melekleri için minik Meleklerimizi büyütürken okunacak kitap #tavsiye’leri var.

Anne-babalık, daha önce geçtiğiniz yollardan karanlıkta geçmeye benziyor aslında.

Ortalık ışıyınca bir de bakıyorsunuz ki, yoldaki hiçbir detaya dikkat etmemiş, sizden önce eleştirdiğiniz bir yolcunun aynı sıkıntılı durumunda buluvermişsiniz kendinizi.

 

“Ben anne olsam hayatta öyle yapmazdım” dediğiniz pek çok hatanın pençesinde buluyorsunuz kendinizi. Ya önünüzde rol model bulacak kadar şanslısınız, ya da bir önceki neslin anneanne babaanne diretmelerinde yolunuzu kaybedecek kadar bahtsız.

 

Dünya değişti çünkü elinizin uzantısı gibi olan akıllı telefonlarda başka bir yaşam akıyor. Şanslıysak benzer annelerle kesişiyor yolumuz ve onların çıkış yolunu nasıl bulduklarıyla.

 

Ben ebeyevnlik boyunca yanıbaşımda bulduğum güvenilir sesleri paylaşmak istiyorum sizinle. Beni feraha çıkaran, sizi de çıkartsın dileği ile.

 

Bebeğinizin 0-3 aylık dönemine hazırlık yapmak için benim en sevdiğim kitaplar Dr Harvey Karp’tan Mahallenin En Mutlu Bebeğinin Uyku Kitabı ve Aletha Solter’dan Bilinçli Bebek.

 

Bu döneme bebeğin uyku düzeni ve ağlaması damgasını vuruyor. Bunları yorumlamak, ağlama krizlerinde kaybolmadan davranmak, sizin bebeğinizle gelecekteki ilişkinizi tanımlayacak.

 

O yüzden adımlarınızı doğru atmanız çok önemli.

 

Bebeğin ihtiyaçlarını merkeze alan, aşırı disiplinci olmaktan kaçınan, doğal ebeveynlik taraftarı birer anne-baba olmaksa hedefiniz, meleğiniz eve gelmeden bu kitapları bitirmiş olmakta büyük fayda var.

 

6-12 ay döneminde yemek ve bebeğin kilosu oluşturuyor evlerin ana gündemini. Bu dönemde Carlos Gonzalez’den Çocuğum Yemek Yemiyor’u okumak içinizi bayağı ferahlatacak.

 

Elde kaşık çocuğunun arkasından koşan, hayatı kendine ve yakın çevresine dar eden, obez çocuk yetiştirme ihtimali yüksek olan ebeveyn olmak istemiyorsanız, bu kitap size doğru yolu ve doğru ölçüleri gösterecek.

 

1 yaş civarına Dr Harvey Karp’dan Mahallenin En Mutlu Yumurcağı damgasını vuruyor. 4 yaş öncesi çocukların tarih öncesi dönemden geldiğini ve bu döneme ait dili bir elçi gibi kullanmayı öğrenmek işinize çok yarayacak. Meşhur iki yaş krizini de nispeten kolay atlatacak ve 4 yaşın rıhtımına güvenle yaklaşacaksınız..

 

Bu yaştan sonraki dönem ve aile düzeninize çeki düzen vermek ise Kim John Payne & Lisa M.Ross’dan Daha Sade Bir Hayat kitabı bence bir başyapıt.

 

Ritmin ve sadeliğin çocukların hayatında ne büyük bir yeri olduğunu öğrenince çok şaşıracaksınız. Örneğin bir çocuğun odasında olması gereken oyuncak sayısının aslında 6 olduğunu biliyor muydunuz?

 

Aldığınız oyuncakların ve kütüphanesine koyduğunuz kitapların çokluğu, meleğinizin odaklanmasını zorlaştırıyor.

Oysa siz başka türlüsünü ummuştunuz, değil mi?

 

1-2 yaşarasıdöneme bir de Susan Striker’dan Çocuklarda Sanat Eğitimi’ni ekleyin bence. Böylece karalama yapmanın, yazıyazmanın öncülüolduğunu kavrayacak, çocuğunuza at-eşek-ev çizmenin onun yaratıcılığına zarar verebileceğini öğreneceksiniz.

 

Yatarken başucumda duracak şekilde duvardaki nişlere birer tuğlaymış gibi dizdiğim pusulalarım size de yol gösterir umarım.

 

Meleklerimizden Sevgili Müge Demirözü ‘ye bu güzel bilgileri ve #tavsiyeleri için teşekkür ediyoruz:)раскрутка сайта

Paylaş.

Yorum Yazın