Yaşamınızı kolaylaştıran tavsiyeler burada...

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ 5 NEFİS TAT

0

devletsahozcan

 

Meleklerimizden başarılı yemek blogger’ı Devletşah, satın almak yerine evde taptaze yapabileceğimiz 5 ev yapımı nefis tat #tavsiye ediyor;

Salça: Salça aslında çok çok basit bir saklama yöntemi. Mevsiminde fiyatı düşük tadı yüksekken alacağınız domates veya kırmızı biberleri püre haline getirdikten sonra tuzlayıp ister güneşte ister fırında ara ara karıştırarak suyunu uçurduğunuzda elde edeceğiniz şey salçadır.

Ekmek Mayası: Nefes alıp verirken ortamdaki bakterileri içimize alıp veririz. Bu bakteriler canlıdırlar ve bizim gibi beslenirler. Onlara uygun ortam yarattığınızda çoğalabilirler. Eğer bir miktar un ve suyu mutfağınızda açıkta bekletirseniz. Ekmek yapmanıza yardımcı olacak bakterileri havadan yakalamanız mümkün olur. Sonra yapacağınız her ekmek ile bu bakteriler beslenip güçlenirler ve ekmekleriniz gün geçtikçe daha çok kabarır.

Ekmek : Evde ekmek yapmak sanıldığından çok kolaydır. Su, un ve mayayı damak tadınıza göre tuz ve şekerle karıştırıp bir kalıpta beklettiğinizde ekmek elde edersiniz. Dünyanın en lezzetli ekmeklerinden olarak kabul edilen yoğrulmayan ekmek tam da bu şekilde yapılmaktadır. Eğer elinizi hamura değdirip gluteni yoğurarak açığa çıkarırsanız, ekmeğiniz 2 saat içinde yemeğe hazır olur. Yok yoğuramam derseniz bugün kalıba koyacağınız hamur 20 saat sonra pişecek kıvama gelir ve yine ekmek olur.

Sirke: Sirke meyvelerin mayalanması ile elde edilen asidik yapılı bir sostur. Hemen hemen her türlü meyveden sirke elde edilir. Yapmanız gereken tek şey meyveleri iyice yıkayıp irili ufaklı parçalara bölmek, içine bir miktar sirke ve su koyup 3-4 ay boyunca karanlık bir yerde ağzı tülbentle kapalı şekilde bekletmektir.

Tahin: Susamın azıcık yağ ile incecik öğütülüp sıvı hale getirilmesine tahin diyoruz. Mutfak robotunda 1 su bardağı susamı istediğiniz bir cins sıvı yağ ile 10 dakika kadar çektiğinizde içinde hiç katkı maddesi olmayan nefis bir tahininiz olur.

Meleklerimizden Devletşah‘a bu değerli tavsiyeleri için çok teşekkür ediyoruz 🙂продвижение сайтов что это

Paylaş.

Yorum Yazın