Yaşamınızı kolaylaştıran tavsiyeler burada...

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir?

0

Türk kahvesi, sohbetlerin ve arkadaşlıkların simgesidir. Sosyal etkinliklerin, günlerin ve aile kurmanın ilk adımı olan tanışma merasimlerinin de baş aktörüdür.
Makbulü bol köpüklü olan kahve genelde istenen gibi olmaz; köpük servise kadar söner. Peki bol köpüklü Türk kahvesi nasıl pişirilir? İşte cevabı;

Soğuk Su Kullanın
Kahvenizin bol köpüklü olması için en önemli püf nokta soğuk sudur. Suyun soğuk olması kahvenin geç kaynamasına sebep olduğundan, kahve ile suyun daha iyi karışmasını sağlar. Bu sayede köpük miktarı da artar.

Kısık Ateşte Pişirin
İlk püf noktada da olduğu gibi, kısık ateşte pişireceğiniz kahve daha köpüklü olacaktır. Cezvenizin büyüklüğüne bağlı olarak, ocağın en küçük ya da orta ateşinde ağır ağır pişen kahvenin 40 yıl hatırı olacak.

Ocağa Koymadan Önce Karıştırın
Cezvenin içine eklediğiniz kahve, şeker ve suyu pişirme esnasında değil; ocağa koymadan önce karıştırın. Yaklaşık 30 saniye karıştırdıktan sonra ocakta pişirmeye başlayın ve fokurdayana kadar bir daha karıştırmayın. Bu sayede köpük oluşumuna engel olmayacaksınız.

En Az İki Kere Kaynatın
Kahveniz kaynamaya başlamadan önce cezveyi ocaktan alın ve üzerindeki köpüğü fincanlara eşit şekilde dağıtın. Yeniden ocağa koyduğunuz cezveyi tekrar kaynatın ve altını kapatarak fincanlara servis edin. Dilerseniz yeniden köpüğü kaşıkla dağıtabilir ve kaynatabilirsiniz.

Kahveyi Fincanın Kenarından Dökün

Köpüklerinizi dağıttıktan sonra kahveyi ortadan ve hızlı şekilde dökerseniz köpüğünüz sönecektir. Bu nedenle cezvedeki kahve, fincanlara kenardan ve yavaş yavaş dökülmelidir. Kahve tüm fincanlara paylaştırıldığında bir fincanda fazla köpük varsa, diğer fincanlara kaşık yardımı ile dağıtabilirsiniz.

Türk Kahvesinin Hikayesi
Türk kahvesi olarak bilinen kahve türü, dünyada telvesi ile sunulan tek kahve türüdür. 14.yüzyılda Habeşistan (Etiyopya)’da keşfedilen kahvenin, adını da bölgenin eski ismi Kaffa’dan almaktadır.
Keşfedilmesine keçilerin sebep olduğu kahve, günümüzde dünyada en yoğun tüketilen ürünler arasındadır. Ancak tarihsel olarak baktığınızda Arap yarımadasından çıkan kahvenin, Avrupa ile tanışması da Türkler sayesinde olmuştur.
Osmanlı toprakları olan Kahire, Şam ve Halep’ten İstanbul’a getirildiği varsayılan kahve; tacirler tarafından İtalya’ya götürülmüş ve yayılmıştır. Daha sonra Avrupa’da farklı pişirilme yöntem ve metodları gelişmiş ve Türk kahvesinden farklılaşmıştı.

Paylaş.

Yorum Yazın